BioGaia Baby étrendkiegészítő csepp 5ml

BioGaia Baby, étrend-kiegészítő csepp, 0 éves kortól

A BioGaia Baby csepp egy, a BioGaia által szabadalmaztatott baktériumtörzset, Lactobacillus reuteri Protectis®-t* tartalmaz, mely humán eredetű, anyatejből izolálták, és természetes élettere az emberi szervezet. Bővebb információért kérdezze orvosát, gyógyszerészét!
*EP2619007, EP2040723 számú védjegyoltalommal és további bejegyzett és bejegyzés alatt álló szabadalmakkal védve. A BioGaia és a Protectis a BioGaia AB tulajdonában álló bejegyzett védjegyek.
Születéstől kezdve adható.
Kiszerelés: 5 ml
Lactobacillus reuteri Protectis® élőflórát tartalmazó, étrend-kiegészítő csepp
Adagolás:
Napi 5 csepp javasolt. Egy adag (5 csepp) minimum 100 millió élő Lactobacillus reuteri Protectis®-t tartalmaz. Használat előtt jól felrázandó. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.
Összetevők: napraforgó-olaj, középszénláncú triglicerid olaj (pálmaolaj), Lactobacillus reuteri Protectis® DSM 17938.
Átlagos tápérték:
100 g-ban: energia 3578,4 kJ/855,2 kcal, zsír 95,2 g, amelyből telített zsírsavak 50,5 g, szénhidrát 2,7 g, amelyből cukrok 1,2 g, rost 0,12 g, fehérje 0,67 g, só <75 mg, L. reuteri Protectis® 50×109 CFU
1 adagban (5 csepp=0,15-0,20 g): energia 6,44 kJ/1,5 kcal, zsír 190 mg, amelyből telített zsírsavak 101 mg, szénhidrát 5,4 mg, amelyből cukrok 2,4 mg, rost 0,21 mg, fehérje 1,3 mg, só <0,15 mg, L. reuteri Protectis® 108 CFU
Fontos figyelmeztetés: A BioGaia Baby csepp nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
Kiszerelés: 5 ml
Tárolás: szobahőmérsékleten, maximum 25°C-ig. Gyermekek elől elzárva tartandó. Tartsa az üveget zárva. Víz ne érje. A felnyitott üveg 3 hónapon belül felhasználandó.
Forgalomba hozza: BG Distribution Hungary Kft., 1021 Budapest, Budakeszi út 51., a BioGaia AB P.O.Box 3242, 103 64 Stockholm, Svédország engedélyével.

Egy cseppet a cseppről – avagy praktikus tanácsok a BioGaia csepp használatához

Hétről hétre merülnek fel kérdések legnépszerűbb készítményünkkel, a BioGaia cseppel kapcsolatban. Összefoglaltuk a leggyakoribb témákat, bízva abban, hogy ezzel segítjük és egyszerűsítjük a cseppek használatát. Jó olvasást és még jobb egészséget kívánunk kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

A termékről

1) Tisztán Lactobacillus reuteri Protectis®
A BioGaia csepp fő összetevője a BioGaia által szabadalmaztatott, anyatejből kivont, természetes és biztonságos, a gyermekek körében az egyik legtöbbet vizsgált baktériumtörzs: a Lactobacillus reuteri Protectis®. Emellett csupán az adagoláshoz szükséges olajokat (napraforgóolaj, pálmaolaj) tartalmazza.

2) 400 NE D-vitamin
A BioGaia csepp sima és D-vitaminos változatban is kapható. A két készítmény ugyanaz, csupán az utóbbi még plusz D3-vitamint is tartalmaz, adagonként (5 cseppenként) 400 nemzetközi egységet. Ez a mennyiség a 0 éves kortól minimálisan ajánlott napi bevitel. A D-vitamin javasolt dózisairól korcsoportonként itt írtunk.

3) Mire való?
A BioGaia cseppben található Lactobacillus reuteri Protectis® a gyermekek körében az egyik legtöbbet vizsgált baktériumtörzs, amely enyhe emésztési zavarok: csecsemőkori hasfájás (kólika), székrekedés, bukás és hasmenés; valamint antibiotikum-kezelés vagy gyomor- és bélrendszeri fertőzés esetén ajánlható.
Adagolása biztonságos, hiszen a Lactobacillus reuteri Protectis® egy évezredek óta velünk szimbiózisban élő baktériumtörzs, természetes élettere az emberi szervezet. Klinikai vizsgálat világított rá, hogy sajnos mára, a civilizációs ártalmak (stressz, túlzott higiénia pl.) hatására egyre kevesebb ember bélflórájában mutatható ki.

4) Cukorbetegek és laktózérzékenyek is fogyaszthatják
A készítmény tehéntejfehérje-, laktóz- és szacharózmentes, továbbá nem tartalmaz adalékanyagokat, stabilizátorokat, ízesítőket, antioxidánsokat sem.

5) Körülbelül 25 nap/üveg
Egy üvegcsében 5 ml BioGaia csepp van, ami – az ajánlott napi 5 csepp adagolás mellett – körülbelül 25 napra elegendő.
Az adagolásról

Adagolás

1) Napi 5 csepp, bármikor
A BioGaia csepp javasolt adagolása: étkezéstől függetlenül, bármely napszakban 5 csepp naponta, amely minimum 100 millió élő Lactobacillus reuteri Protectis baktériumot tartalmaz. És azért pontosan ennyit, vagyis 108 baktériumot, mert ez a baktériumtörzs ebben a mennyiségben bizonyult a leghatékonyabbnak.

2) Csecsemőknek és felnőtteknek ugyanannyit!
A baktériumok a rendelkezésre álló területen szaporodnak el, és fejtik ki hatásukat. Így 0 éves kortól akár 99 éves korig, nemtől, testsúlytól vagy magasságtól függetlenül mindenkinek ugyanannyi: napi 5 BioGaia csepp a javasolt adag.

3) Túladagolás
Túladagolni a BioGaia cseppet nem lehet, így bármilyen hosszan szedhető, és nem kell megijedni, ha öt helyett véletlenül hat csepp jutott a baba szájába. Ha a D-vitaminos cseppet választjuk, akkor a D-vitamin napi mennyiségére ügyelni kell. Egy adag, vagyis 5 csepp D-vitaminos BioGaia 400 NE D-vitamint tartalmaz, ezzel kell számolni az adagoláskor. A napi D-vitaminszükséglet korcsoportonkénti változásáról itt írtunk.

4) Eseti adagolás
Az eseti adagolás (például erősebb hasfájás esetén) gyakorlatilag felesleges, hiszen a hatáshoz legalább 4-5 nap rendszeres, folyamatos kúra szükséges.

5) Ha kimarad egy nap
Akkor sem kell kétségbe esni, ha egy hosszabb kúra során 1-1 nap kimarad, kutatások igazolták ugyanis, hogy a BioGaia cseppben található Lactobacillus reuteri Protectis® körülbelül három hétig életben marad még a bélflórában, és végzi a munkáját.

Az alkalmazásról és a tárolásról

1) Használat előtt felrázandó!
Fontos, hogy használat előtt mindig jól rázzuk fel az üvegcsét, hogy a baktériumok megfelelően elkeveredhessenek az adagoláshoz szükséges olajokkal (napraforgóolaj és pálmaolaj).

2) Magában is adható
A BioGaia cseppek nem tartalmaznak ízesítőket, így csak enyhén olajos érzetet hagynak a szájban. Beadhatjuk tehát akár minden „körítés” nélkül a szájba csepegtetve vagy kiskanál segítségével. De nyugodtan keverhetjük anyatejbe, tápszerbe, vízbe vagy italba is, nem módosítja az ételek, italok ízét.

3) Forró ételbe, italba ne tegyük!
Forró, 40 °C feletti folyadékba vagy ételbe ne tegyük, mert a baktérium elpusztulhat.

4) Szobahőmérsékleten
A BioGaia cseppet nem kell hűtőbe tenni, de azért a tűző nap sem tesz jót neki. Javasolt – bontatlan állapotban és felbontás után is – szobahőmérsékleten, maximum 25 °C-on tárolni. Ha lefeszítjük a csepegtetőt, akkor az üvegcsében egy fehér műanyag csíkot találunk. Ezt a gyártás során teszik bele, teljesen biztonságos, ártatlan technikai eszköz, amely valójában a szobahőmérsékleten való tárolást segíti.

5) Felbontás után
A felnyitott üveg 3 hónapon belül felhasználandó.

forrás:biogaia.hu